Annonse
Velkommen til Expert Kleppestø!
Biologen-Herdla-Bulgogi-ferdig-web

Bulgogi

I denne månedens utgave av AskøyMagasinet presenterer det matgale teamet på gjestehuset Biologen Herdla den koreanske retten bulgogi.

Tekst av AskoyMagasinet  /  Publisert 14. april 2016, 8.38  /   Mat og drikke  

Denne måneden er fokuset på enkel, god mat som kanskje kan overta for fredagstacoen en gang i blandt.

Bulgogi er en koreansk rett som kan brukes på mange måter. Når kjøttet er kommet i marinade kan det fint ligge i opp til 4–6 dager før det stekes. Marinaden passer også perfekt til svin, fisk og kylling. Bulgogi betyr «brann kjøtt» og har en historie på 1 500 år. Når hval er i sesong er dette også flott å bruke med denne marinaden, og det passer perfekt til grillen.

 
Se fremgangsmåte og handleliste under bildet.

Foto: iStock, Biologen Herdla

Foto: iStock, Biologen Herdla


Bulgogi «brann kjøtt»
2 voksne og 2 barn

· 700g Entrecote (mørbrad)
· 1 ss brunt sukker
· 1,5 dl sesamolje
· 1 dl ketjap manis (kan også bruke vanlig
soyasaus)
· 3 stk kinesisk hvitløk
· 3 stk vårløk
· 1 stk løk
· 1 stk liten rød chili
· 60 g ingefær
· Salt
· Pepper

· Jasminris til 4 personer
· 5 stk Hjertesalat
· 1 potte fersk koriander


Slik gjør du:

Marinaden:
· Finhakk chili

· Vårløken skjæres i i ringer 0,5 cm er passe størrelse

· Løken deles i to og deretter i strimler (halvsirkler)

· Ingefær og hvitløk raspes på en fin rasp

· Bland så alt dette sammen med brunt sukker, ketjap manis og sesamolje i en bolle.

Kjøttet:
· Kjøttet skjæres i tynne flak (så store som mulig)

· Legg så kjøttet i marinaden og bland godt.

· La kjøttet ligge i marinaden i ca. 1 time og la kjøttet stå ute i romtemperatur.

· Etter en time stekes kjøttet med marinaden i en stekepanne.

Ris:
· Kok risen som anvist på pakken.

Hjertesalat:
· Vask den godt i kaldt vann og del den opp i hele blader.

Koriander:
· Korianderen plukkes i blader.

Legges opp:
· Denne retten serveres som en «sharing».

· Når den spises fyller man hjertesalat med ris, så kjøtt og toppes med fersk koriander.

TIPS: Skyll risen 3-4 ganger i kaldt vann slik at smuss som er i risen blir fjernet. Dette vil gjøre risen renere og bedre i smaken.

 
Nyt maten!
– Ståle, Inga og Thomas på Biologen Herdla

Siste saker