Annonse
Velkommen til Expert Kleppestø!
Marita, Kristoffer og Renate har til sammen tatt av 48 kilo siden januar. Det kan godt hende at de var blant Askøys slappeste i desember, men nå er det nok i den helt andre enden av skalaen. Foto: Yngve Johnsen
Marita, Kristoffer og Renate har til sammen tatt av 48 kilo siden januar. Det kan godt hende at de var blant Askøys slappeste i desember, men nå er det nok i den helt andre enden av skalaen. Foto: Yngve Johnsen

Motiverende med gode resultater

De tre «slappe» som AskøyMagasainet har fulgt gjennom et treningsopplegg fra januar begynner å bli virkelig «freshe».

Tekst av anniken  /  Publisert 21. mai 2015, 10.31  /   Askøys slappeste, Fritid, Sport  

Det gjenstår kun en drøy måned av opplegget som AskøyMagasinet og Energi treningssenter startet like over nyttår. For nye lesere kan vi fortelle at vi rett og slett søkte etter Askøys slappeste person, en som virkelig hadde «mistet grepet» – for å gi vedkommende et skreddersydd treningsopplegg frem til sommeren. Det endte med en haug av søkere, og at tre askøyværinger ble plukket ut. Det var Kristoffer Monsen, Marita Steffensen og Renate Færøy.

– Fantastisk

De tre har fulgt et nøye planlagt trening- og kostholdsprogram. Etter fem og en halv måned med nøye oppfølging, er de tre utvalgte mange kilo fattigere. Nesten 48 kilo av dem er borte!
– Formen er fantastisk mye bedre, slår Renate fast. Hun har tatt av drøye tolv kilo siden nyttår, og har plutselig fått stor sans for å trene.
– Alt har liksom blitt så mye lettere. Man blir gladere og føler seg ti ganger bedre, nikker hun.
Selv bedyrer hun at treningen har vært fornøyelig, og at hun ikke har vært i nærheten av å gå lei av den økte aktiviteten.
– Innimellom har jeg vært lei av dietten og det strenge kostholdet, men det er normalt. Treningen går uansett som en lek, synes jeg.
Holder koken oppe
Marita var uheldig og skadet seg i mars. Det ga henne ekstra utfordringer med tanke på treningsopplegget. Men hun har holdt koken oppe – ikke minst på grunn av sterkt fokus på å holde seg til kostholdsprogrammet.
– Det har gått mye i knekkebrød og frukt, ler hun.
– Men klart det har vært ekstra tøft når man må sitte stille så mye. Heldigvis har det gått fint å holde seg til dietten, og da får man jo resultater. Og nå har jeg endelig fått begynne å trene litt igjen, smiler den gifteklare kvinnen, som har tatt av 12,3 kilo siden treningsopplegget startet.

Mister ett kilo i uken

Den av de tre som har tatt mest av, er uten tvil Kristoffer Monsen. Men så hadde han jo litt ekstra å «gå på». Da julehøytiden var over, så var han oppe i nesten 112 kilo, og var totalt ute av form. Nå i midten av mai stoppet vekten på 89,3 kilo. En nedgang på voksne 22,5 kilo altså.
– Når man gjør det på denne måten, så får man mye overskudd, selv om man spiser lite, sier han.
Kristoffer har vært knallhard på å følge opplegget til punkt og prikke, og har også erfaringer fra tidligere når det kommer til både trening og riktig kosthold.
– Alt har gått veldig bra, synes jeg. Man føler seg mer motivert når man får resultater, sier han.
– Jeg angrer ikke mye på at jeg stilte opp på dette, smiler Kristoffer, og får støtte fra de andre.
– Det er mange som har fulgt oss i AskøyMagasinet, og tilbakemeldingene er utelukkende positive, sier de tre.

Fornøyd trener

Trener Robin Stordal er tydelig stolt over sine
tre spreke «spesialelever».
– Det har vært skikkelig gøy, og jeg synes de har gjort en veldig bra innsats. Nå som det er helt tydelig å se forskjellene, så blir det motiverende av seg selv, sier han.
Men han advarer mot å «slappe av», selv om oppfølgingen ikke kommer på trykk.
– Man klarer ikke å endre en livsstil på et halvt år. Det handler om hva man putter i munnen, når man legger seg og hvordan man aktiviserer seg. Disse tre er på ingen måte ferdige med prosessen. De har langt igjen, men vi kan slå fast at de har fått en vanvittig god start. Jeg tror de kommer til å fortsette med treningen og være bevisst med kostholdet også etter sommeren, sier han. 

Sammenligning

av startverdiene fra januar 2015, og dagens verdier fra april 2015
AskøysSlappeste_verdier_MAI_web


Øvre lyse sirkel = startverdier, nedre mørke sirkel = dagens verdier, mørkere pil = differanse fra januar

Trening-1_web

Trening-2_web

Marita, Kristoffer og Renate har til sammen tatt av 48 kilo siden januar. Det kan godt hende at de var blant Askøys slappeste i desember, men nå er det nok i den helt andre enden av skalaen. (Foto: Yngve Johnsen)

Siste saker