Annonse
Sivert Waagen – din leverandør av hagerelaterte byggvarer
BANDAS SONIDOS: Band-navnet er allerede klart. Heidi Schjetne og Chris møller skal spille under navnet
«Bandas Sonidos» – når de i løpet av kort tid står sammen på scenen. Det blir musikk som Heidi selv har laget. Foto: Yngve Johnsen
BANDAS SONIDOS: Band-navnet er allerede klart. Heidi Schjetne og Chris møller skal spille under navnet «Bandas Sonidos» – når de i løpet av kort tid står sammen på scenen. Det blir musikk som Heidi selv har laget. Foto: Yngve Johnsen

Følger låtskriver-drømmen

Heidi Schjetne har i løpet av de siste årene debutert som låtskriver og sangartist. I sommer håper hun – som 46-åring – at hun for første gang står på en scene foran publikum. Si hei til Heidi Schjetne!

Tekst av Yngve Johnsen  /  Publisert 12. mai 2016, 10.05  /   Kultur  

Det er veldig sjelden man hører musikere som sier rett ut at de vil lage hitlåter. I hvert fall er det sjelden kost blant lokale og stort sett ukjente artister. Men for Heidi Schjetne er det annerledes. Hun har nå med rette en rolle som låtskriver, og er ikke redd for å si hva som er drømmene hennes. Og de siste to-tre årene har hun gått «all in».
– Det er litt rart å begynne å leve ut drømmene først når man har passert førti år. Føler at det er slik som ungdommen tenker, at det ikke finnes noen alternativer. Jeg er litt der selv nå, smiler trebarnsmoren fra Bergen, som har bodd over åtte år i Kollevåg.

Miras ord

Vi treffer henne sammen med askøymusikeren Chris Møller. De to skal samarbeide om et prosjekt som forhåpentligvis skal munne ut i konsert eller spillejobber i løpet av sommeren. Det jobbes med flere alternativer.
– Chris var jo delaktig med Lost Weekend, og det ble faktisk et lite vendepunkt for meg da Mira Craig ble booket. For Mira sa noe som brente seg fast hos meg. Det må ha vært en eller annen magisk måte hun sa det på, for det gjorde et ekstremt inntrykk på meg. Hun sa: «Tro på drømmene dine. Ikke gi opp. Tro på deg selv, og du kan klare hva du vil». Det kommer jeg aldri til å glemme, sier hun.

 
Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Yngve Johnsen

Foto: Yngve Johnsen

Jakter hitlåter

Fra før er Heidi utdannet med hovedfag i historie, og har jobbet både som journalist og webdesigner. Men nå er det musikken som får all oppmerksomhet. Hun har gitt ut flere singler, og rent digitalt kan man si at hun har låter nok til å kalle det et album. Alt sammen er å finne på strømme-tjenester som Spotify.
– Jeg skal være ærlig og si at jeg jakter på hiter når jeg skriver låter. Det kan være en potensiell inntektskilde. Jeg ble i så måte svært inspirert av en anerkjent produsent og musiker fra Barcelona, da jeg bodde i Spania en stund. Han har vært 25 år i bransjen, og sa at en av mine låter hadde potensiale til å bli en slager for større artister, og ba om å få prøve ut låten for Sony Music. Å få slike tilbakemeldinger gir meg selvsagt masse næring til å fortsette i denne bransjen. At noen tror på deg betyr selvsagt mye, sier Heidi.
– Jeg har rett og slett lyst til å lage låter som slår gjennom. Og musikken min er typisk pop-sjanger som man hører mye av på P3 for eksempel.
– Men hvorfor ventet du så lenge med å prøve deg på låtskriving?
– Det har vel skortet på selvtillit, antar jeg. Jeg har alltid hatt lyst til å leve ut drømmen, men aldri prøvd skikkelig. Jeg har laget noen låter til venninner i forbindelse med 40-årslag og sånt, men det var mest for moro skyld.
– Dersom andre går med sånne drømmer som jeg har, så anbefaler jeg å hive seg rundt lenge før det jeg gjorde. Og jeg anbefaler foreldre til å prøve å se om barna har talenter og ønsker som kanskje ikke alle andre har, sier hun.

«Dersom andre går med sånne drømmer som jeg har, så anbefaler jeg å hive seg rundt lenge før det jeg gjorde. Og jeg anbefaler foreldre til å prøve å se om barna har talenter og ønsker som kanskje ikke alle andre har.»
Heidi Schjetne

Naturlig utvikling

Heidi legger ikke skjul på at livet har bydd på utfordringer, og sier også at flere av låtene er svært personlige.
– Låten «My Fighting Song» ble skrevet etter en meget tøff vinter. Den ble spilt inn og produsert i Barcelona, der jeg reiste for å få luft til å puste i en vanskelig periode. Denne sangen definerer meg som artist på mange måter, erkjenner hun.
Til nå har det blitt tolv låter, som samlet sett utgjør et album. Selv om hun ikke har dette håndfast i form av CD eller vinyl, så er det tross alt det digitale markedet som er fremtiden.
– Ja, jeg føler vel på en måte at jeg har gitt ut et album nå. Jeg er veldig stolt av det som er produsert, smiler hun.
Nå gleder hun seg stort til å stå på scenen i Strusshamn i slutten av juni.
– Dette kommer til å bli stort for meg, sier hun med en stemme og et smil som avslører at hun «grugleder» seg. Heidi sier at hun helt sikkert vil bli litt nervøs, men at god forberedelse vil gjøre susen.
– Det å kunne fremføre egne låter og opptre foran et publikum vil uansett være et stort skritt i riktig retning for meg.
– Nå har jeg laget musikk i to og et halvt år, og på mange måter tenker jeg at det er naturlig utvikling å opptre på en scene foran publikum nå. Jeg har derfor også søkt om å få være med på festivalen «Vill Vill Vest» i Bergen i september, forteller Heidi.

Erfaren musiker

Chris Møller er en kjent og kjær kar på Askøy. Han er profesjonell musiker som til dagen driver gitaropplæring på Kulturskolen, og som hver eneste helg hengir seg til musikken. Han har vært delaktig i flere kjente band og artister, og har kommet med et kult navn på bandet som skal opptre med Heidi i Strusshamn. Faktisk blir navnet funnet og vedtatt mens AskøyMagasinet prater med de to. Chris leter først febrilsk etter noen opplysninger på mobiltelefonen. «Jeg vet jeg har det her et sted», mumler han.
– Der! Vi skal hete «Bandas Sonidos», ler han – og forteller en historie fra en reise til Valencia, der dette navnet dukket opp.
– Det betyr faktisk «fartsdemper». Husker godt at jeg noterte det ned som et glimrende band-navn, smiler han.
En annen velkjent Askøy-musiker, Trond Bergsvik, mest kjent som «Tronna», blir også med i bandet. Ytterligere en til musiker vil være på plass før sceneopptreden.
– Jeg blir inspirert av Heidi, slår Chris fast.
– Dette er friskt blod, og jeg senser musikk som vil noe. Det er budskap i låtene, og hun toucher denne konstruksjonen som utgjør oppskriften til typiske hitlåter. Når det i tillegg er mer enn tankeløs tekst, så blir det bra, nikker han.
De to traff hverandre faktisk på Askøy Terapibad første gang, og Chris flirer ennå over hvordan hun klarte å lokke han med til Barcelona for å gå i studio.
– Heidi lever i nuet og handler ut i fra tankene og drømmene sine. Da hun senere ringte og sa at billettene var booket, så ble jeg først veldig overrasket over handlekraften hennes. Men når jeg har lært henne å kjenne, så skjønner man hvor fokusert hun er, nikker han.

 
Artikkelen fortsetter under bildet.

MUSIKER PÅ FULL TID: Chris Møller er kjent for de fleste som frekventerer kultur og musikk på Askøy. Han er gitarlærer på Kulturskolen, og bruker nesten hver helg på å spille. Foto: Yngve Johnsen

MUSIKER PÅ FULL TID: Chris Møller er kjent for de fleste som frekventerer kultur og musikk på Askøy. Han er gitarlærer på Kulturskolen, og bruker nesten hver helg på å spille. Foto: Yngve Johnsen

– God damp i kjelen

Når bandet går på scenen i Strusshamn i slutten av neste måned, så lover de full trøkk.
– Jeg kommer til å vise min personlighet og mitt uttrykk som artist. Og dette bandet vil bli heftig og kommer til å holde god damp i kjelen, smiler Heidi.
– Det blir bra trøkk dette, legger Chris til.
– Publikum kommer til å merke at Heidi virkelig mener det hun driver med, forsikrer musikeren.

Siste saker