Annonse
Ravnanger Hus – du har drømmen, vi realiserer den
Foto: Biologen Herdla
Foto: Biologen Herdla

Hurra for 17. mai!

I denne månedens utgave av AskøyMagasinet presenterer det matgale teamet på gjestehuset Biologen Herdla to oppskrifter som passer ypperlig til 17. mai!

Tekst av AskoyMagasinet  /  Publisert 12. mai 2016, 8.59  /   Mat og drikke  

Denne gangen har vi valgt en lettvint og god terte som man enkelt kan lage på forhånd. 17 mai er ofte en travel dag der barna skal gå i tog, familien kommer på besøk og mat skal serveres. Da kan det være lurt å planlegge noe godt og enkelt.

Paideigen og vaniljekremen kan du lage 1-2 dager på forhånd. I denne terten kan du bruke både frosne eller ferske bær og frukter. Terten er også ett godt alternativ om været skulle bli varmt. Der hvor kremkaker og hvite damer må gi tapt på grunn av varmen, holder denne terten seg bedre. Man kan jo alltids håpe på strålende solskinn!

Se fremgangsmåte og handleliste under bildet.
 

Foto: Biologen Herdla

Foto: Biologen Herdla


17. mai-terte

Paibunn
· 125 g romtemperert smør
· 200 g hvetemel
· 1 romtemperert egg
· 60 g sukker

Fremgangsmåte
Bland alt sammen til en deig, la den ligge i kjøleskapet i 30-40 min i plastfolie.
Skjevl ut paideigen passelig tynn og ha den over i en pai form. Smør paiformen godt. Trykk så paideigen godt i sidene. Stikk mange hull i paien med en gaffel. Stek bunnen på 200 grader i 12-15 min. Ta den ut og sett den til kjøling.

Vaniljekrem
· Fløte 4 dl
· H-melk 1 dl
· Sukker 100g
· Maizena 35g
· Vaniljestang ca 1/2 stk
· Eggeplommer 4 stk

Fremgangsmåte
Pisk sukker, eggeplommer og maizena sammen
i en bolle.
Ha fløte og melk i en kjele. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen oppi kjelen med melk og fløte.
Kok dette så opp og hell det over eggeblandingen mens du rører kraftig. Hell så røren tilbake i kjelen og rør kraftig til den tykner.
Ha kremen over i en avlang form og sett den til kjøling med en gang.

Bær
Valgfrie bær eller frukter.

Tips: Marinade til jordbær
· 2 ss finhakket fersk mynte
· Juicen fra 2 lime
· Revet skall fra 1 lime.
· 1 dl sukkerlake (Kok opp 0,5 dl sukker og 0,5 dl
vann. Kjøl så ned.)

Sett sammen alt; ha vaniljekrem i bunn av paibunnen og fyll på med de bærene eller den frukten du vil ha.

TIPS: Jordbær og rabarbra er en uslåelig god kombinasjon!

Nyt maten, og god 17. mai!
– Ståle, Inga og Thomas på Biologen Herdla

Siste saker