Annonse
Sivert Waagen – din leverandør av hagerelaterte byggvarer
John Ivar Solvik

Hvilken utdanning skal jeg velge ?

Askøy Rotary Klubb går for 16. året på rad i gang med å vise rådville ungdomsskole-elever vei mot et fremtidig utdannings- og yrkesvalg.

Tekst av Rolf Erik Veland  /  Publisert 21. januar 2014, 14.39  /   Barn og unge, Nyheter  

Torsdag 23. januar  arrangerer de nok en yrkesmesse på Askøy videregående skole der 23 bedrifter og 10 videregående skoler vil presentere sine valgmuligheter.

– Dette blir  trolig den mest avgjørende kvelden på dette stadiet i de unges liv, mener John Ivar Solvik fra Askøy Rotary Klubb. Den tidligere rektoren ved Askøy videregående skole har vært med på dette årlige arrangementet siden starten for 16 år siden, og vet hvilken betydning dette har for de utdanningsvalg som de unge må ta før de skal søke videregående skole innen 1. mars. Gjennom 16 år har cirka 6000 skoleelever og like mange foresatte fått informasjon om valgmuligheter på yrkesmesser som dette.

Stor betydning
– De mange positive tilbakemeldingene vi har mottatt fra alle parter gjennom disse årene viser hvilken stor betydning denne yrkesmessen har. Her får elevene og deres foresatte presentert ulike utdanningsprogrammer, fagretninger, yrker, skoler og bedrifter som kan gi dem idéer om videre utdannelse og hvilke yrke man kan tenke seg å satse på fremover. Deretter har de tid nok på seg til å diskutere valgene med familie, venner og rådgivere ved skolen før søknadsfristen går ut, sier Solvik.
– Dette er ikke minst viktig for de unge, slik at de kan unngå å kaste bort unødig tid på å foreta feil utdanningsretning, sier han.

Samarbeid

Yrkesmessen, som i år arrangeres i samarbeid med Askøy Fenring Rotary Klubb, har også en to-delt funksjon. I tillegg til å vise de unge en utdanningsretning de vil satse på, genererer arrangementet også en god del penger til klubbene, som igjen brukes på samfunnsnyttige formål der behovene er størst.
– Sånn sett er dette en vinn-vinn- situasjon for alle parter, sier Solvik. Han regner med at rundt 800 personer vil komme innom yrkesmessen i de knappe tre timene arrangementet varer.
– Det blir som vanlig en intensiv messe der de besøkende får et innblikk i hvilke linjer og retninger skolene tilbyr, hva bedriftene tilbyr, lærlingemuligheter og ikke minst hvilke linjer som Askøy videregående skole kan tilby. I den anledning vil det bli holdt åpen skole der det vil foregå aktiviteter over alt, slik at man får et visuelt inntrykk av hva de enkelte linjer har å tilby i praksis. I tillegg har vi på forhånd gitt ut en informativ brosjyre som forteller om de ulike valgmulighetene, sier han.

Siste saker