Annonse
Askøy VVS
JANo

Jan Ove dikter som en flom.

– Jeg fikk vel et aldri så lite kick av å debutere som diktforfatter, etter å ha kun skrevet musikk og tekster før den tid, sier en ærlig Jan Ove til AskøyMagasinet.

Tekst av AskoyMagasinet  /  Publisert 21. august 2014, 14.43  /   Kultur, Nyheter  

– Mitt barndoms Askøy ligger som et bakteppe og klangbunn i alt jeg skriver, sier Jan Ove Hansen, dikter og musiker, opprinnelig fra Follese, men nå bosatt i Lysefjorden. Ett år etter at han ga ut sine første diktsamling, kommer han nå med oppfølgeren, «Flommen», en nyskrevet diktsamling som forteller litt om hvordan ting kan komme strømmende når man først får «hull på byllen».

– Jeg fikk vel et aldri så lite kick av å debutere som diktforfatter, etter å ha kun skrevet musikk og tekster før den tid, sier en ærlig Jan Ove til AskøyMagasinet.

– Etter det oppdaget jeg at diktene bare strømmet på nærmest av seg selv, ja, nærmest som en flom, derav tittelen «Flommen». Jeg skrev såpass mye at forlaget mitt, Comino, ba meg begrense meg litt. De mente kanskje det kunne bli for omfattende, sier han og ler.

 

Lansering

Den 27. august blir det lansering i Litteraturhuset i Bergen, der forlaget vil presentere hele sin katalog med nyutgivelser denne høsten. Som i fjor blir dette ledsaget av musikk, blant annet med musikk komponert av Jan Ove Hansen.

– Det fungerte jo veldig bra i fjor, men i år gjør vi det slik at musikken lager stemningen, og diktopplesingen blir stående for seg selv, forteller han.

– Hvordan blir den nye diktsamlingen din nå i forhold til den første du ga ut?

– Det er vel først og fremst en samling med dikt skrevet gjennom det siste året, i forhold debuten som var en oppsamling av dikt skrevet gjennom en tiårsperiode. Dessuten er det en litt annen tematikk, litt mørke, litt lys, rett på sak denne gang i forhold til den første, forteller han.

 

Kommer mer

– Men det at du måtte begrense deg, forteller at du har mer på lager?

– Ja, men om jeg bruker noe av det i en eventuell ny oppfølger gjenstår å se. Sannsynligvis vil jeg skrive så mye nytt i mellomtiden at det nyeste og mest aktuelle blir brukt. Det skjer jo hele tiden noe nytt med oss alle, og det er spennende å formidle dette i enkle ord og vendinger, i dikt der folk kan danne sine egne billeder, sier Jan Ove Hansen, dikter og musiker med røtter fra Follese.

Siste saker