Annonse
Fromritoppen senter – velkommen til en hyggelig handel!
IMG_0785

Mestringsdag på Ravnanger Ungdomsskole

Tirsdag 17.06 vil elever ved Ravnanger Ungdomsskole gjennomføre den såkalte Mestringsdagen med MOT.

Tekst av Rolf Erik Veland  /  Publisert 10. juni 2014, 15.46  /   Barn og unge, Nyheter  

– Dette er en dag på skolen der alle ungdommer blir sett og de voksne er stolte, forteller Jorunn Lokøy, som sammen med Hogne Mjeldstad jobber som MOT-informatører ved skolen. Mjeldstad er også ansvarlig for trivselsaktivitetene ved skolen, og Jorunn er skolens helsesøster.

Utvikler talentet sitt
Den typiske Mestringsungdommen er en ungdom som trenger og fortjener mestring og mot for å utvikle et talent. I forkant av Mestringsdagen på skolen har ungdommen deltatt på en MOT camp i Trondheim der de tilbringer ett døgn sammen med andre Mestringsungdommer fra andre kanter av landet.
– Under oppholdet i Trondheim har den enkelte elev fått øve individuelt og sammen med andre elever, tilsammen seks elever fra seks forskjellige skoler. Dagen derpå får eleven stå på scenen med et lite publikum tilstede, forteller Jorunn.
Rundt 14 dager etter at eleven er kommet hjem fra MOT camp skal skolen gjennomføre Mestringsdagen, hvilket er på tirsdag den 17. juni for Ravnanger ungdomsskoles del.
– Vi kommer til å fylle noe av formiddagen med aktiviteter som vi som trivselsledere har ansvar for, blant annet rebusløp, og en finale i fotballturnering deretter, forteller Jorunn Lokøy.

Hva er MOT?
– MOT er en organisasjon som bevisstgjør ungdom til å ta egne valg. MOT-informatørene har besøk i alle klasser på ungdomstrinnet, til sammen 12 ganger i løpet av de tre skoleårene.
– I tillegg har vi to foreldremøter, derav ett sammen med foreldre og elever.
Vi har i dag 18 elever på 9. og 10. trinn ved skolen som er med i MOT, såkalte Ungdom med MOT (UMM). Disse er med oss på ulike MOT arrangementer på og utenfor skolen. Disse UMM-ene skal åpne showet med MOT-sangen sammen med Per Berg som er musiker og jobber ved skolen vår, forteller Jorunn.

Trivselprogram
Ravnanger ungdomsskole begynte med trivselsprogrammet etter høstferien i 2013 og har i dag 27 elever ved skolen som er Trivselsledere.
– Disse «spydspissene» våre styrer ulike aktiviteter i storefri mandag til torsdag, der de blant annet har trivselsaktiviteter på skolen går utpå samhold, mobbefri sone og inkludering, mye av det sammen som vi jobber med i MOT, sier hun.
På Mestrinsgdagen skal trivselslederne også gjennomføre «trivselsdansen» på scenen under showet. Deretter er det andre elever fra skolen som skal få opptre, og tilslutt som rosinen i pølsen kommer Mestringsungdommen vår på scenen med elever og ansatte som publikum og skal da få fremføre sangen sin.
– Det kommer til å bli en kjempedag der alle de 400 elevene også skal få servert middag til slutt. Vi gleder oss stort, sier den glade helsesøsteren Jorunn Lokøy.

Siste saker