Annonse
Sivert Waagen – din leverandør av hagerelaterte byggvarer
NY BANE: Her på utsiden av Fauskanger barne- og ungdomsskole vil det til sommeren står en flett ny krøllgressbane, bygget av Nordsiden IL. Det er leder Egon Johansen og prosjektleder Stig Olsen svært fornøyde med. For ikke å snakke om Tor Kristian Bekken og Vilde Johansen. (Foto: Yngve Johnsen)
NY BANE: Her på utsiden av Fauskanger barne- og ungdomsskole vil det til sommeren står en flett ny krøllgressbane, bygget av Nordsiden IL. Det er leder Egon Johansen og prosjektleder Stig Olsen svært fornøyde med. For ikke å snakke om Tor Kristian Bekken og Vilde Johansen. (Foto: Yngve Johnsen)

Nordsiden IL bygger ny kunstgressbane

– Stort løft for Fauskanger

Tekst av AskoyMagasinet  /  Publisert 18. desember 2014, 21.49  /   Sport  

– Den nye 7´er-banen kommer til å bety svært mye for både skolen og idrettslaget, og ikke minst for Fauskanger-bygden.

Det sier leder i Nordsiden IL, Egon Johansen. Han får støtte fra prosjektleder Stig Olsen.
– For dem som bor her ute på Fauskanger er dette et stort løft. En ny bane vil gi økt aktivitet og skape en ny samlingsplass for små og store innbyggere, sier Olsen.
– Det blir sikkert veldig kjent for bygdens ungdommer som nå kan spille uorganisert fotball på godt underlag utenom treningene, legger Johansen til.

Ny bane i sommer
Det er ikke så mange årene siden Træet idrettsplass ble oppgradert med siste skrik på kunstgressfronten – som den siste banen på hele Askøy. Nå flesker klubben for nordre deler av Askøy til på ny. En helt ny 7´er-bane skal bygges på den ”glemte” tomten utenfor nye Fauskanger barne- og ungdomsskole.
– Byggestart blir så tidlig så mye på våren. Det kommer litt an på telen i bakken, men vi tar sikte på å starte anleggsarbeidet i april. Om alt går etter planen, og det gjør det vel, smiler Johansen.
– Vi skal være klar med den nye banen i løpet av sommeren, fastslår Olsen.

Dugnad
Det står ingen rike onkler bak den nye banen, som har en kostnadsramme på mellom 2,5 og tre millioner kroner. Det vil si, indirekte er det litt Trond Mohn-kroner i budsjettet. Nordsiden fikk nemlig innvilget 300.000 kroner fra Mohn-midler som fotballkretsen hadde fått tilbake – og som skulle deles ut igjen.
– Det er Nordsiden som forskutterer pengene, slik at vi kan gå i gang. Men det vil jo komme tilbake en del penger i form av tippemidler og tilskudd fra kommunen. Røflig regnet betaler Nordsiden en tredjedel av kostnadene i forbindelse med den nye banen, forteller Johansen.
Beløpene er inkludert dugnadsarbeid.

-Løft for skolen også
De to er enige i at banen betyr mye for Nordsiden IL, men tenker vel så mye på løftet i bygden, og selvsagt hvor bra dette blir for skolen.
– En slik bane betyr vel så mye for skolen og skolemiljøet. Det har ikke all verdens faciliteter for ball-aktiviteter her ved skolen. Ballbingen er god brukt, men er jo altfor liten for alle elevene på skolen, forteller Johansen.
Det er Tor Kristian Bekken (8) og Vilde Johansen (12) helt enige i. De gjør det klart at det er kjedelig at man ikke kan brukeballbingen så ofte som man vil.
– De yngste elevene bruker ballbingen i de korte friminuttene, mens de eldste får bruke den i de lengste friminuttene, forteller Vilde.
– Det er veldig mange som har lyst til å spille, så det er ofte veldig fullt i bingen, sier hun.
– Hva synes du om at det skal komme ny bane?
– Det kommer til å bli kjempebra. Da får vi sikkert spille i hvert friminutt, smiler hun.
Tor Kristian er helt enig.
– Vi kommer til å får myyyye bedre plass, slår han fast med tommelen i været.

To baner – én klubb
De to spiller også fotball i Nordsiden. Tor Kristian er med på Nordsiden Hvithai, mens Vilde spiller for Puma-jentene.
– Rent sportslig er det selvsagt en stor fordel med ny bane for idrettslaget. Det begynner å bli svært trangt om plassen på de mest populære treningstidene ved Træet, og nå får vi muligheten til å fordele disse tidene bedre, forteller Olsen.
– Det mest naturlige vil være at de yngste lagene trener her ute på Fauskanger, mens de eldstelagene får treningstid på 11´er-banen på Træet. Vi vil selvsagt fortsette med å være én klubb for alle bygdene på nordre deler av Askøy, hvilket betyr at det ikke vil være snakk om noe inndeling etter bygd, sier Johansen.

Fikk avtale i boks
Nordsiden IL har omkring 330 medlemmer, og det forventes en liten og jevn vekst i årene fremover. Den nye banen vil også huse seriekamper for de yngste lagene.
Johansen og Olsen skryter over kommunen som fikk landet en avtale som klubben kan leve med, som blant annet innebærer drift og vedlikehold av den nye banen.
-Det har tatt lenger tid enn vi håpet på, men nå er vi godt fornøyde med måten dette har blitt løst på, sier de to.

Siste saker