Annonse
Velkommen til Expert Kleppestø!
Anine Leine Lerø

– Roma, her kommer jeg!

Mange har truffet henne rundt omkring på Askøy, med kamera, blokk og penn for å stille «30-på-gaten»-spørsmål for AskøyMagasinet.

Tekst av Rolf Erik Veland  /  Publisert 21. januar 2014, 13.33  /   Barn og unge, Nyheter  

Jeg drar til Roma for å studere, sier Anine Leine Lerø, med et lattermidt glimt i øyet.

Nittenåringen fra Follese hadde absolutt ingen planer for hva hun skulle ta seg til etter at hun gikk ut av videregående skole sist sommer.
– Riktignok hadde jeg deltidsjobben for AskøyMagasinet og noen andre småjobber, og jeg lurte på om jeg skulle ta meg et friår etter skole for å se hva som skjedde, men det var liksom ikke så fristende det heller, sier hun.
– Så da dukket idéen opp om å studere i utlandet slik mange ungdommer velger nå for tiden?
– Ja, og den kom rett og slett rekende på en fjøl gjennom Facebook, selvfølgelig. Jeg hadde ikke engang tenkt tanken på dette, men satt og surfet på nettet fa plutselig en lenke til Kulturakademiets nettsider «poppet» opp.  Så av ren nysgjerrighet klikket jeg meg inn på siden, og fant det veldig interessant, sier Anine, og ler.

Roma neste!

– Såpass interessant at du rett og slett meldte deg på studier i Roma?
– Noe sånt, ja. Jeg leste det jeg kom over av Kulturakademiets tilbud og omtaler fra andre studenter, og jeg konfererte med mine foreldre som kjenner en god del til Roma fra før. De støttet meg i valget, og dermed meldte jeg meg på, sier Anine, som i høst fikk fast jobb som assistent ved Grønetunet Barnehage i Skogen.
– Det er jo veldig fint å være her, og jeg har fått kjent på hva det vil si å være i fast arbeid med faste arbeidstider og forpliktelser, så dette har vært en god lærdom  som jeg vil ta med meg videre i livet. Her er virkelig trivelig å være, med ivrige unger og et yrende liv, samt gode kolleger, sier hun.

– Men likevel blir det Roma neste?
– Ja, nå er det bestemt. Jeg drar nedover rundt 20. februar for å ta «forberedende», det vil si ex-phil og ex-fac som man behøver for å komme inn på videre universitetsstudier. Jeg er så heldig at jeg har fått kontakt med en annen jente som gikk i min parallellklasse på Danielsen videregående, og Kulturakademiet har skaffet oss en leilighet der vi kan bo sammen under studieoppholdet, så nå gleder jeg meg virkelig til en spennende tid fremover.

Eksamen i Norge

– Har du vært i Roma før?

– Ja, sammen med familien da jeg var mye yngre, så jeg kan ikke si at jeg husker så mye annet enn de store severdighetene som Colosseum og Vatikanet. Derfor skal det bli fint å «oppdage» byen på nytt med litt mer voksne øyne.
– Hvor lang tid blir du blir du borte?
– Faktisk ikke lenger enn til mai, fordi jeg skal ta selve eksamen I Norge. Kulturakademiet samarbeider med Høyskolen i Vestfold, jeg drar der til for å ta eksamen etter Roma. Det kan både jeg og familien leve med, ler hun.
­– Ingen kjæreste som holder deg tilbake?
–  Uhh, nei, he he. Jeg har nok ikke det, men kanskje jeg treffer en kjekk italiener? sier hun spøkefullt.

Til Trondheim?

–Andre planer for hva som skjer etter dette?

– Ja, nå har jeg litt mer struktur på «fremtidstenkingen» enn det jeg hadde etter videregående, så jeg og min venninne har snakket om å flytte til Trondheim for å studere ved NTNU. Men det er først til høsten i så fall. Nå er det først og fremst Roma som ligger nærmest i tankene.

– Ikke noe mer «30 på gaten» for AskøyMagasinet nå lenger, altså?

– Nei, nå har jeg fått meg en «avløser» der som helt sikkert kommer til å gjøre en god jobb ute blant askøyfolket, så jeg får takke alle jeg møtte for at de stilte opp og svarte velvillig på mine mange rare spørsmål, sier den glade 19-åringen, Anine Leine Lerø fra Follese.

Siste saker