Annonse
Vurderer du ny bil? Besøk SPZ Bil!
Hop Idrettshall har vært åpen i et halvt år, og allerede nå kan man betegne hallen som en suksess. Den kom svært beleilig for Hop videregående skole, og dessuten for flere idrettslag som manglet treningstid inne.  Kroppsøvinglærer Lars Drægebø, hallsjef Espen Tyrhaug, Odd Nese (Blå Kors Eiendom AS) og rektor Steinar Våge er alle storfornøyde med nykommeren. Foto: Yngve Johnsen
Hop Idrettshall har vært åpen i et halvt år, og allerede nå kan man betegne hallen som en suksess. Den kom svært beleilig for Hop videregående skole, og dessuten for flere idrettslag som manglet treningstid inne. Kroppsøvinglærer Lars Drægebø, hallsjef Espen Tyrhaug, Odd Nese (Blå Kors Eiendom AS) og rektor Steinar Våge er alle storfornøyde med nykommeren. Foto: Yngve Johnsen

Suksesshallen på Hop

Etter bare et halvt års drift på Ask kan man slå fast at Hop Idrettshall er en ubetinget suksess. Hallen er et stort løft for både Hop videregående skole, askøyidretten og hele kommunens innbyggere.

Tekst av Yngve Johnsen  /  Publisert 17. mars 2016, 10.18  /   Samfunn  

Rektor ved Hop Vgs, Steinar Våge, er svært glad for hva de har fått til med hallen som rommer full håndballbane og vekttreningsrom. For skolens del var hallen svært kjærkommen.
– Bare siden 2012 har antall elever på Hop Vgs økt fra 32 til 84 elever, og vi har i år syv ulike klasser, forteller han. En elevøkning på 165 prosent på fire år gir selvsagt utfordringer.
– Ikke minst var det store logistikkproblemer med kroppsøving. Vi reiste til Askøy Forum, og brukte mye ressurser for å få gjennomført dette faget på en god måte. Nå er alt bare så fantastisk mye lettere, smiler Våge.

Tilrettelegging

Med en ny hall har skolen også kunne tilby alternativ aktiviteter innen fysisk trening.
– Fysisk aktivitet bidrar også til bedre psykisk helse. Og vi har kunnet tilby ekstra treningsøkter som en følge av den gode kapasiteten vi nå har, sier Våge.
Hop Vgs er en skole som følger den helt vanlige læreplanen. Her er elever fra Askøy, Bergen og Sotra som får utstrakt tilrettelagt undervisning. Skolen styrer selv inntak, og har mange elever som har slitt med skoletrøtthet, eller andre utfordringer som kan gjøre undervisning vanskelig.
– Her hos oss legger vi til rette for at elevene får karakterer og etter to år står rustet til å gå ut i lære, forteller Våge.
Kroppsøvinglærerne Christian Morvik og Lars Drægebø bekrefter at det ikke var så lett å få gjennomført gymtimene tidligere.
– I så måte er den nye hallen et veldig stort fremskritt for oss. De problemene som gjerne oppsto i gym-timene på grunn av dårlig kapasitet, er nå borte. Dette er som natt og dag, sier de.

Mange trener her

Hop Idrettshall kostet 15 millioner kroner, og er et resultat av et samarbeid mellom Hop Vgs og Blå Kors Eiendom AS. Sistnevnte er representert med Odd Nese ved vår sammenkomst på Ask.
– Vi var pådriver for å få dette til, og vi er glade for at det har blitt en suksess, sier han.
Nese forteller at hallen blir leid ut fem timer på kveldstid hver dag i uken, unntatt i helgene.
– I Hop Idrettshall trenes det både håndball, fotball og badminton. Dessuten har også bedriftsidrettslaget til Askøy kommune treningstid her. Også Helse Bergen er leietakere noen timer i uken, forteller Nese.
– Jeg er sikker på at vi kunne bygget enda en hall og leiet den ut til askøyidretten. Det er tydeligvis stor mangel på halltid her på Askøy, sier han.

«Det er mange som nå trener i Hop Idrettshall, og alle på Askøy er velkommen her til oss.»
Espen Tyrhaug

Askøybedrifter

– Hop Idrettshall har egentlig fått altfor liten oppmerksomhet, sier rektor Våge.
Driftsjef i hallen, Espen Tyrhaug, sier at det er kjekt å se så mange brukere.
– Det er mange som nå trener i Hop Idrettshall, og alle på Askøy er velkommen her til oss. Jeg er enig i at den fortjener å hauses litt opp, ler han.
Det er Huurre som har vært entreprenør, og det har vært mange askøybedrifter knyttet til byggingen av Hop Idrettshall. Blant andre elektriker Haakon Olsen, murer Idar Nese, Askøy Dekklegging, Bolig & Bedrift VVS, Strusshamn VVS og Bergen Varme & Fasade AS.

Enda et nytt bygg

Blå Kors Eiendom planlegger for øvrig et nytt bygg like ved skolen og hallen. Det er snakk om et stort bygg på 2400 kvadratmeter. Dette skal benyttes av Helse Bergen til rusrelatert forebygging og behandling.
– Det er stort behov for dette. Å få samlet alt som dreier seg om rusbehandling under ett tak, sier Nese.
Rektor Våge påpeker at det er viktig å understreke at skolen er adskilt fra dette, men at de likevel lever veldig godt ved siden av hverandre.
– Så må du få med at Hop Vgs fyller femti år nå i 2016, sier han.
– Det blir storslått fest den 12. mai. Kommer du?

Siste saker