Annonse
Askøy VVS
Sykler full fart dame

Sykkel VM til Bergen

– og Askøy ?

Tekst av AskoyMagasinet  /  Publisert 25. september 2014, 13.22  /   Nyheter, Sport  

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ga i dag VM i landeveissykling 2017 til Bergen.

– Bare fotball-VM og sommer-OL er større enn dette i antall deltakere og TV-seere, så vi gleder oss veldig, sier Torjus Larsen, tidligere proffsyklist og medlem i komiteen som har jobbet for å få mesterskapet til Bergen. (fra bt.no)

– Det er antakelig det største arrangementet vi kommer til å ha på veldig veldig lenge, så her er det bare å sette alle kluter til, sa ordfører Trude Drevland til BA etter at de første klemmene var overstått. (fra ba.no)

Hva innebærer dette for Askøy ? Her kan du lese hva ordføreren sa om saken på Askøy Næringslivsforening sin nettside i oktober 2013:

«- Dette er en unik mulighet for Askøy til å vise en hel verden hva vi har å by på av natur, kultur og næringsliv, sier en entusiastisk ordfører Siv Høgtun. Prosjektleder for Sykkel-VM 2017, Erik K. Halvorsen er enig.
– Dette er en folkefest og et utstillingsvindu som vil bety enormt mye for Askøy, sier han.

300 millioner seere
Sykkel-VM arrangeres hvert år og er et av de mest populære idrettsarrangementene i verden. Over 300 millioner seere i 150 land følger sykkel-VM fra tv-stolen. 1.200 pressefolk dekker mesterskapet. Da sykkel-VM ble arrangert i Limburg i fjor, var det til sammen en halv million mennesker som møtte opp som publikum.

Gode tilbakemeldinger
I februar neste år skal det avgjøres om Bergen får sykkel-VM i 2017.
– Norge har fått positive tilbakemeldinger på sitt kandidatur fra det internasjonale sykkelforbundet, forteller Halvorsen.
– Bergen har en spennende kombinasjon av varierte løyper, flotte omgivelser og et stort folkelig engasjement.

Åpningsrittet til Askøy
Dersom Bergen får tildelt sykkel-VM, vil Askøy få åpningsrittet som er lagtempo for profflag kvinner.
– Norge har et av verdens beste kvinnelag, så vinnersjansene er store. Et åpningsritt får også litt ekstra oppmerksomhet i mediene. Her vil Askøy garantert bli lagt merke til, sier Halvorsen. Det er ikke bestemt nøyaktig hvor på Askøy åpningsrittet skal starte fra, men et alternativ er Hanøytangen.
Løypen vil trolig gå over Steinrusten til Erdal og videre til Florvåg og Kleppestø.

Sykkelfest
Ordfører Siv Høgtun er sikker på at et sykkel-VM på Askøy vil bli en folkefest.
– Det gir oss muligheten til å skape aktiviteter både før og under selve mesterskapet. Vi kan invitere barnehager, skoler, bedrifter og nabokommuner til å delta i ulike sykkelkonkurranser, og på selve åpningsrittet skal vi fylle hele traseen med norske flagg og jubel fra tusenvis av askøyværinger.

Støtte fra næringslivet
Det ni dager lange arrangementet har allerede fått løfter om offentlig støtte på til sammen 50 millioner kroner fra Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Øygarden kommune. Siv Høgtun håper at næringslivet på Askøy også blir med på spleiselaget.
– Det er jammen ikke ofte vi får et VM til kommunen. Derfor håper jeg at mange bedrifter benytter seg av muligheten til å vise seg fram, oppfordrer ordføreren.»

Tekst : @StigRyland

Siste saker