Annonse
Velkommen til Expert Kleppestø!
Sommertilbud: Askøy kommune skal gjennom åtte sommeruker tilby barn og unge (fra og med 13 år og inntil 19 år) ulike og spennende aktiviteter.
Alt sammen er gratis, men man må huske å melde seg på. Det er prinsippet «førstemann-til-mølla» som gjelder. Fra v. Elise Antonsen, Gørild Wold, 
Lisbeth Fauskanger Strøm, Inger Jørgensen og Dag Folkestad. Foto: Yngve Johnsen.
Sommertilbud: Askøy kommune skal gjennom åtte sommeruker tilby barn og unge (fra og med 13 år og inntil 19 år) ulike og spennende aktiviteter. Alt sammen er gratis, men man må huske å melde seg på. Det er prinsippet «førstemann-til-mølla» som gjelder. Fra v. Elise Antonsen, Gørild Wold, Lisbeth Fauskanger Strøm, Inger Jørgensen og Dag Folkestad. Foto: Yngve Johnsen.

Ung og gratis sommer

«Ung sommer 2016» er det nye storstilte tilbudet som Askøy kommune tilbyr askøyungdommer denne sommeren. Aktivitetene står i kø gjennom hele sommeren – og alt er gratis.

Tekst av Yngve Johnsen  /  Publisert 16. juni 2016, 10.20  /   Barn og unge  

– Vi er veldig spente på hvordan dette kommer til å bli mottatt. For vi vet egentlig ikke så mye om behovet eller interessen. Det kan selvsagt være at det blir enkelte aktiviteter uten særlig påmelding, men det kan også være at det blir fullt ganske fort, sier Lisbeth Fauskanger Strøm i Ungdomskontakten hos Askøy kommune.

– Det er prinsippet førstemann-til-mølla som gjelder, tilføyer kommunikasjonssjef Dag Folkestad.

Første gang

Planen er altså å aktivisere ungdom på Askøy gjennom hele skoleferien. Det vil være totalt 14 forskjellige aktiviteter, og de passer for alle mellom 13 år og opptil 19 år.

– Det er aller første gang Askøy kommune arrangerer denne typen aktiviteter over hele øyen. Vi har kalt det «Ung sommer», og alt sammen skal være gratis. Det kommer til å bli én til to arrangementer hver uke hele sommer gjennom, forteller Gørild Wold i Ungdomskontakten.

– Det er også viktig å få med at dette kommer i stand på bakgrunn av samarbeid mellom kommunen og frivillige organisasjoner på Askøy, sier Inger Jørgensen.

Det er et budsjett på om lag 130.000 kroner, og nesten alt har kommunen fått i tilskudd fra familiedirektoratet, som har søknadsordninger for kommuner som ønsker å dra i gang slike prosjekter.

– Vi håper at dette er en ordning som kan bli en tradisjon på Askøy i årene fremover. Det beste hadde jo vært å få det inn på kommunebudsjettet, men inntil videre får vi bare krysse fingrene for at vi får støtte fra sentralt hold også fremover.

«Det er aller første gang Askøy kommune arrangerer denne typen aktiviteter over hele øyen. […] Det kommer til å bli én til to arrangementer hver uke hele sommeren gjennom.»

Gørild Wold

For alle

Det presiseres fra arrangøren at tilbudet er for absolutt alle askøyværinger i den aktuelle aldersgruppen. Det har vært arrangert sommercamp på Herdla for ungdom før, men «Ung sommer» er altså noe helt nytt. Aktivitetsplanen er omfangsrik, noe også Elise Antonsen i Ungdommens kommunestyre bemerker med entusiasme.

– Når man ser på hva man tilbyr her, så vil jeg bare si at dette er helt fantastisk. Mange av aktivitetene virker å være skikkelige gøye, og det er mye her jeg kunne tenke meg å være med på selv, smiler hun.

– Det er et bredt spekter, ja, nikker Lisbeth.

– Her er alt fra kokkekurs og LAN-kveld, via dansekurs og naturopplevelser, til kunst- og grafikk-kurs, forteller hun.

Påmelding

En del av aktivitetene er plass-begrenset. Det betyr at det kan bli fulle kurs ganske så raskt. Andre aktiviteter, som dagsarrangement med ULVIS i Kollevåg, er det ubegrenset antall plasser.

– Vi vil likevel ha påmeldinger, sånn at vi har kontroll på hvor mange som kommer, sier de. 

– En annen ting som er bra, er at det er en god miks av fysisk og kreative aktiviteter, sier Folkestad.

– Og at det er noe annet enn fotball og håndball. At det er nye ting å prøve ut, tilføyes det rundt bordet.

Markedsføring

Bakgrunnen for «Ung sommer 2016» er at Ungdomskontakten registrerer at det meste av aktiviteter legges ned i sommermånedene. Dermed er det mange ungdommer som ikke har noe å gå til.

– Det er nok av barn og unge som ikke har så mye å se frem til i sommerferien, og for mange av disse vil «Ung sommer» være et kjærkomment avbrekk og noe man kan glede seg til, sier Lisbeth.

– Da har man noe å fortelle på første skoledag, selv om man ikke har vært på en lang feriereise, smiler Gørild.

– Vi er super-optimister, men også veldig spente, sier de.

Når AskøyMagasinet er på gaten, så har denne gjengen allerede vært rundt på alle de fire ungdomsskolene og delt ut programmet gjennom flyers. Videre er det hengt opp plakater ved Askøy og Hop videregående skoler. Det er også opprettet en egen Facebook-side og egen konto på Instagram.

– Vi håper jo selvsagt at kursene blir fulltegnet, men er selvsagt veldig spente, erkjenner de fem som her har fortalt om «Ung sommer 2016».

Ung-sommer-Askoy-Kommune-AskoyMagasinet-2016-logo

Siste saker