Annonse
Vurderer du ny bil? Besøk SPZ Bil!
Treningsapparatene «går varme» på Energi Treningssenter på Juvik når «Askøys slappeste» er i vigør. Her trener Marita på romaskinen i spann med Renate.
Treningsapparatene «går varme» på Energi Treningssenter på Juvik når «Askøys slappeste» er i vigør. Her trener Marita på romaskinen i spann med Renate.

Vekten ned – humøret til topps

Renate Færøy gleder seg over bedre humør og det faktum at hun er blitt glad i å trene. – Jeg merker stor forskjell, smiler hun.

Tekst av Yngve Johnsen  /  Publisert 29. april 2015, 7.18  /   Askøys slappeste, Fritid, Sport  

– Treningen går veldig bra. Og nå går vi i gang med en ny diett som forhåpentligvis vil gi enda bedre resultater, sier Færøy.
Hun er en av de tre «slappeste» som Askøymagasinet har fulgt gjennom et opplegg sponset av Energi treningssenter. Siden januar har Renate gått ned over åtte kilo, og har vesentlig forbedret fettprosent.
– Den siste måneden har jeg ikke gått ned noe særlig, men det var litt kalkulert i forbindelse med påsken. Da unnet jeg meg litt godt, men var tydelig på at det måtte strammes til igjen etter påske. Og det er vi nå i gang med, forteller hun.
– Dessuten er jeg ikke så opptatt av vekten. Det viktigste er at jeg selv føler meg bedre, understreker hun.

Rent kjøtt

Den nye dietten består av mer rene produkter, som kjøtt og fisk. Mindre karbohydrater.
– Tidligere har jeg vært mest opptatt av å holde meg innenfor maksimum 1500 kalorier per dag, mens det nå blir mer fokus på hva som spises, forteller hun.
Motivasjonen er fortsatt på topp hos Renate. Eller egentlig er den blitt enda bedre.
– Jeg merker godt at formen er blitt bedre. Det har gitt meg bedre humør og mer overskudd, noe jeg ikke minst merker i forbindelse med barnet mitt på tre år, sier hun.
– Min mann er mye ute og reiser. Han også sier at han merker stor forskjell for hver gang han kommer hjem, ler Renate.

Lykkeligere

Renate sier at hun er blitt glad i å trene. At hun gleder seg til å gå på trening, og at hun gjerne trener på kvelden selv om hun har vært på fjelltur på dagtid.
– Jeg skal fortsette med dette også etter sommeren. Nå planlegger jeg å delta på et fem kilometer langt løp i Bergen, og kanskje jeg utvider til 10 km neste gang, forteller hun.
Trener Robin Stordal forteller at han er kjempefornøyd med utviklingen hos sine tre «slappinger».
– De har alle sammen blitt glad i å trene, og da har man gjort mye rett, sier han.

Uheldig

Marita Steffensen har virkelig fått en dobbel utfordring, i og med at hun vridde kneet sitt og måtte operere.
– Det har vært noen komplikasjoner i forbindelse med operasjonen, så hun har vært inn og ut av Haukeland den senere tid. Kanskje må hun operere på nytt, forteller Robin.
– Hun har egentlig vært inaktiv i fem uker nå, men følger en streng diett, forteller han.
Kristoffer Monsen er den av de tre som hadde mest «å gå på», og har gått mest ned i vekt. Hele 18,3 kilo av 25-åringen er nå borte vekke.

 


Sammenligning

av startverdiene fra januar 2015, og dagens verdier fra april 2015

AskøysSlappeste_verdier_web

Øvre lyse sirkel = startverdier, nedre mørke sirkel = dagens verdier, mørkere pil = differanse fra januar

Siste saker